Loranovloeren

Specialist in houtenvloeren en onderhoud.

Wij worden beoordeeld met
5/5
Stephanie Sanders
Stephanie Sanders
2023-01-18
Heel blij met mijn gerenoveerde vloer. Goed advies en ze doen echt hún uiterste best om kwaliteit af te leveren. Chapeau!
Jan Michiels
Jan Michiels
2022-11-29
Goed contact, goede prijs, goede kwaliteit en een topgast! Wat wil je nog meer? Echt heel erg tevreden met het werk dat geleverd is.
Gerard Gudde
Gerard Gudde
2022-11-13
zeer bedreven vakman die perfect werk afleverd. Geeft goede informatie voor onderhoud en onze vloer ziet er weer schitterend uit.
Astrid Oostvogels
Astrid Oostvogels
2022-11-10
Lorano vloeren heeft mijn eiken houten vloer fantastisch opgeknapt! Binnen anderhalve week na mijn telefoontje, stonden ze bij mij in de woonkamer met hun professionele entourage. De vloer is prachtig opgeschuurd en ziet er weer zo goed als nieuw uit. Ik zou ze zeker aanbevelen!!
Maarten van Boxtel
Maarten van Boxtel
2022-07-28
We hebben een hardhouten vloer. Lorano heeft hem geschuurd en met 'twee componenten olie-intensief' afgewerkt. Het resultaat is prachtig. De vloer heeft zijn warme kleur weer helemaal terug.
Tim Huesman
Tim Huesman
2022-05-23
Zeker een aanrader! Prijskwaliteit verhouding is boven gemiddeld vriendelijke man, duidelijke eerlijke uitleg geen onverwachtte kosten en erg mooi vakkundig werk geleverd. zeker een aanrader! Voor het schuren en behandelen van de vloeren.
Anneke van L
Anneke van L
2022-05-05
Via Werkspot in contact gekomen met Lorano vloeren. Het is altijd moeilijk om de juiste vakman te kiezen. De een raad olie aan voor een huis met kids, de andere juist lak. Hoe moet je hier nou uit kiezen? Shemil adviseerde als enige een 2 componenten hardwax olie, waar je het voordeel van een naturel look, en goeie bescherming tegen vlekken ed had. Ook kon hij mbv foto's over en weer sturen advies geven over hoe de we vloer/plinten konden voorbereiden. Op de dag zelf verschijnt netjes op tijd een vrolijke meneer, die meteen fanatiek begint te kloppen op het hout en op de grond gaat liggen om het hout beter te bestuderen. Je ziet meteen een passie voor hout. De vloer werd grondig geschuurd. Er zag een ontzettend diepe en lange kras in het hout. Krijg je nooit weg, dachten we. Maar er is nu niks meer van te zien. Ongelooflijk. De olie zat er gauw op en het resultaat is erg netjes. Ben blij met onze keuze voor Lorano vloeren en kan 'm iedereen aanbevelen!

Garantievoorwaarden

Wat voor resultaat kunt u verwachten na schuren, polijsten en oliën

Wij overleggen met de klant hoe de klus word uitgevoerd tot aan het eindresultaat. Daarbij geven we aan wat de klant van ons kan verwachten. Hierbij worden er mondeling afspraken gemaakt over hoe we schuren en behandelen, waar wel en waar niet schuren en ook over een eventuele kleurbehandeling. Wij geven hierover altijd een professioneel advies, kleur kan niet bij iedere vloer aangebracht worden dat hangt van de conditie en houtsoort af. Als de klant kiest voor een afwijkende aanpak of product dan valt het bijbehorende eventuele risico hiervan niet onder de garantie. Dit zal dan ook altijd mondeling duidelijk overeengestemd worden. We vragen altijd aan de klant waar mogelijk om erbij te blijven tijdens de klus en anders in ieder geval aan het einde van de dag aanwezig zijn om het resultaat te bekijken en af te rekenen. De factuur krijgt u achteraf per mail. Een aantal zaken waar we u van te voren duidelijkheid en mondelinge uitleg in willen geven zijn;

 

 • Doffe plekken : Dit kan komen door intensief gebruik, houtsoort, vochtgehalte, kalkgehalte, zuurgehalte, leeftijd en onderhoud van de vloer. Niet met lichtinval meekijken waardoor je alles ziet.
 • Schuurslagen: Dit kan voorkomen bij zwevend gelegde vloeren, ongelijke vloerplanken, losliggende planken of versleten planken.
 • Kleur naturel: Na 24 uur droogtijd  kan er structuur of kleurverschil optreden.
 • Schuur krassen rondom: Er wordt handmatig in een roterende beweging geschuurd waardoor de krassen iets dieper zijn dan in het midden. Wij doen ons uiterste best om schuurkrasjes te minimaliseren d.m.v. excentrisch te polijsten. 
 • Plinten: Ons advies is om plinten en profielen te verwijderen. Wanneer u ervoor kiest om plinten te laten staan kunnen er krasjes komen op de plinten of profielen, dit valt niet onder onze verantwoording.
 • Krassen; Lichte krasjes worden weggeschuurd. Diepere krassen of vlekken kunnen licht zichtbaar blijven na de behandeling.

 

Elke vloer word op dezelfde manier geschuurd, gepolijst en behandeld. Mocht de kleur niet gelijkmatig of egaal zijn dan ligt dit aan het hout (zie uitleg doffe plekken). Rondom wordt er handmatig geschuurd en behandeld. Hierdoor kan de structuur minimaal afwijken ten opzichte van het midden van de vloer.

Iedere plank kan anders reageren op de behandeling waardoor er een lichte kleurverschil kan optreden. Dit is normaal bij echt hout.

Wij werken met Ultra sterke 2componenten olie. Deze olie is water- en vuilafstotend. Hij beschermd dus niet tegen krassen, zuur, slijtage en dieren.

Wij geven uw houten vloer graag een tweede leven maar vragen aan u realistisch met ons mee te denken over wat u kunt verwachten.

Wat voor resultaat kunt u verwachten na een kleurbehandeling.

De kleurwaaier is altijd een indicatie. In werkelijkheid kan de kleur licht afwijken, dit hangt af van de houtsoort. Het kleurverschil kan in lichte mate afwijken als je schuin met de lichtinval meekijkt. Dit heeft te maken met welke houtsoort we te maken hebben, hoeveel licht deze heeft gehad, voedingstoffen, de onderhoudsstaat, de intensief gebruikte plekken en de hoeveelheid zuurgraad die er vrijkomt bij het schuren.

 • V- groef wordt iets lichter, witte oliestrepen in de groef.
 • Kleur trek in de krassen rondom.
 • Minder duurzaam.
 • Kleur kan afwijken van  fotovoorbeelden.
 • Na 24 uur droogtijd kan er een licht kleurverschil zijn.
 • Rondom kan er licht kleurpigment in de krassen trekken.

Wat u kunt verwachten bij zachte houtsoorten.

Houdt er rekening mee dat bij sommige houtsoorten de olie of lak snel in het hout intrekt, dit kunnen wij niet voorkomen door op een andere manier of met ander materiaal te werken. Wij gebruiken altijd de juiste nodige hoeveelheid olie of lak per m².

 • Behandeling is niet kras bestendig.
 • Meer krassen zichtbaar (bij naturel en kleur olie).
 • Krijgt kleur verschil als je met kleuren werken.
 • Kunnen meer doffe plakken zien dan normaal.
 • Excentrisch schuur krassen meer zichtbaar.
 • Na de behandeling lijkt de vloer onbehandeld.

Portfolio

Contact

© 2022 All Rights Reserved.